Loading...

Binnenkort wordt het programma van De Talententuin Twente 2024 bekendgemaakt. Bekijk onderstaand het programma van de vorige editie.

Wout Brama

Masterclass en Q&A

Tijdens deze masterclass neemt Wout Brama je mee in zijn leven als profvoetballer. Wout heeft veel meegemaakt tijdens zijn carrière, en weet als geen ander hoe hij met tegenslagen om moet gaan. Hij kan dan ook uitstekend vertellen over het omgaan met tegenslagen en het kiezen van je eigen pad tijdens je carrière. Laat je inspireren door zijn verhaal bij De Talententuin Twente en stel je vraag aan Wout tijdens de Q&A.

Ayfer Koç

Masterclass

Ayfer was onder meer werkzaam in het bank- en verzekeringswezen en vervulde verschillende managementfuncties bij de gemeente Enschede. Later begint ze een adviesbureau voor diversiteit en een trainings- en wervingsbureau voor jonge, multiculturele talenten. Ayfer heeft jarenlang trainees getraind en gecoacht. In 2021 ontvangt ze The Award of Decade in Innovation and Leadership, een award voor inspirerend vrouwelijk leiderschap. Van 2010 tot 2022 raadslid in Enschede, en acht jaar als fractievoorzitter. Inmiddels actief op het vlak van bestrijding van armoede, kansenongelijkheid, leiderschap, diversiteit, inclusie en lokale media. En ze is columnist.

Niet alles in je leven is te plannen. Dat is maar goed ook, anders richt je je leven teveel op de toekomst, prestaties en buitenwereld, terwijl het veel interessanter kan zijn om je op het nu, levenservaring en binnenwereld te richten. Je gaat naar school, gaat studeren en werken en als je geluk hebt kun je ook nog straks in je eigen huisje wonen. Tijdens deze levensfase verloopt niet alles vlekkeloos of zoals je het zou willen: plannen mislukken, doelen worden niet gehaald, mensen stellen je teleur, je wordt tegengewerkt of je wordt ziek. Hoe ga je dan om met deze teleurstellingen en tegenslagen?

In de levensfase waarin je net de arbeidsmarkt betreedt heb je ook met dilemma’s te maken zoals: hoe zorg je ervoor dat je werk en privé in balans is en aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt. Hoe ga je om met de druk vanuit social media? En kun je je daarvoor nog afsluiten?

Al deze vragen komen aan bod in het verhaal van Ayfer Koç. Zij zal op basis van haar eigen ervaring en jarenlange begeleiding en training van jonge professionals en trainees deze vragen beantwoorden.

Maarten Vazquez – Het Fan Model

Masterclass

Maarten Vazquez is nu 10 jaar ondernemer en oprichter van digital agency Kemari. Bedrijven hebben klanten en merken hebben fans is het uitgangspunt. Met Kemari creëert Maarten Vazquez met zijn team toonaangevende digitale merken die online scoren. Kemari zet strategie altijd in de basis, want scoren kan alleen als je allemaal hetzelfde doel voor ogen hebt.

Bij de Talententuin zal Maarten vertellen over zijn Fan Model. Hoe zet je dit model in om jouw persoonlijke en professionele doelen te behalen? Je hoort het allemaal tijdens zijn masterclass.

Henk-Jan Koershuis – De beste verliezer

Masterclass

Auteur en (sport)voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis verspreidt zijn boodschap over voeding en beweging. Een boodschap die aankomt. Twee jaar werkte hij aan zijn boek: De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap. Hij is één van Nederlands meest gevraagde sprekers over dit onderwerp. Een enthousiaste, nuchtere Tukker met een eigen stijl. Hij sprak voor ruim 30.000 mensen, liep de marathon binnen de 3 uur en werkt met de beste atleten ter wereld. Hij vindt dat wat we zien als een normaal voedingspatroon, nog verre van gezond is. 

Henk-Jan is tevens eigenaar van SportvoedingWebshop.com, de webwinkel uitgegroeid tot Benelux marktleider in de duursporten en gezonde (functionele) sportvoeding.

Koen Lohmann – Droombaas

Masterclass

Breng je volgende loopbaanstap in beeld.

Als jonge professional ben jij op zoek naar je volgende stage, afstudeeropdracht of baan. Maar hoe helder heb je eigenlijk voor ogen wat je precies wilt en zoekt?

Deze masterclass gaat je helpen om hier meer helderheid in te krijgen. Zodat je uiteindelijk veel gerichter en bewuster de volgende stap in je loopbaan kunt zetten.

Hoe? Door middel van tekenen (Visual Thinking). Een bewezen methodiek die plezierig is en activerend werkt. Maar bovenal: een methodiek die helderheid creëert.

En by the way: “kunnen” tekenen is absoluut geen must voor deze masterclass! Je zult ervaren dat ook jij dit kunt. Doe je mee?

Deze masterclass wordt gegeven door Koen Lohmann van Droombaas. Hij is Visueel Loopbaanbegeleider en helpt ambitieuze medewerkers die vastlopen in hun huidige baan om helder te krijgen wat ze écht willen.

Tim Vriesen

Masterclass

Tim Vriesen, een getalenteerde Talent Hacker die werkzaam is bij Exite, neemt jullie mee in de wereld van recruitment. In deze masterclass zal Tim zijn kennis en ervaring delen op het gebied van talentbeheer en sollicitatieprocessen.

Tijdens deze masterclass krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij Exite, waar Tim verantwoordelijk is voor de instroom en ontwikkeling van talent. Hij speelt een cruciale rol in het waarborgen dat alle collega’s, zowel nieuwkomers als bestaande medewerkers, op de juiste plek worden ingezet, waardoor hun volledige potentieel optimaal benut wordt.

Tim zal inzichten delen over hoe hij dit bereikt en waar hij specifiek op let tijdens sollicitatieprocessen. Je leert de geheimen van effectief talentbeheer en ontdekt welke eigenschappen en vaardigheden Tim belangrijk vindt bij het selecteren van nieuwe teamleden.

Deze masterclass biedt een unieke gelegenheid om te leren van Tim’s expertise en zijn waardevolle tips en strategieën te ontdekken voor het aantrekken en ontwikkelen van talent. Of je nu geïnteresseerd bent in het sollicitatieproces vanuit het perspectief van een werkgever, of zelf op zoek bent naar waardevolle inzichten om je kansen te vergroten.

Little Rocket: Jelle Scholten – ChatGPT voor werkzoekenden en young professionals

Workshop

Jelle Scholten is Analytics Translator bij Little Rocket | Firestarters in Data + Business. Als Analytics Translator heeft hij de taak om data-analyse-, wetenschaps- en engineering projecten op te zetten die gericht zijn op het oplossen van zakelijke uitdagingen en het benutten van kansen. Door gebruik te maken van data-analyse en AI helpt hij organisaties waarde te realiseren.

Tijdens de Talk neemt hij je mee in wat ChatGPT is en hoe je deze tool en AI goed gebruikt. Ontdek hoe AI & ChatGPT dingen makkelijker maken, herhalende taken overnemen en jou kunnen helpen in je zoektocht naar de ideale baan.

Expat Center East Netherlands: Michelle Ekkelkamp – How to find a job in Twente

Workshop

Michelle Ekkelkamp is Operations Manager bij het Expat Center Oost-Nederland. Bij deze organisatie helpen zij en haar team zowel bedrijven als internationals met zaken die te maken hebben met immigratieformaliteiten, huisvesting en sociale evenementen. Het doel is om van Twente een regio te maken die meer open staat voor internationals. Dit doen we bijvoorbeeld door bedrijven te helpen met praktische diensten en door internationale studenten te informeren over de volgende stap na hun studie. Het vinden van een geschikte baan kan een uitdaging zijn en als international moet je goed op de hoogte zijn van officiële regels en voorschriften, maar ook van het verschil in cultuur wanneer je met een Nederlands bedrijf werkt.

Tijdens de workshop informeert Michelle je over deze onderwerpen, geeft ze tips&tricks en kan ze advies geven over jouw persoonlijke situatie.

Universiteit van Twente: Willeke Stukker – Pitchen

Workshop

Willeke Stukker is loopbaancoach bij de Universiteit Twente. Bij Career Services, onderdeel van het Centre for educational support (CES), helpen ze studenten keuzes te maken. Of het nu gaat om de keuze van een (vervolg)opleiding of om het kiezen van een koers in de oriëntatie op werk en de weg naar een eerste job. Dit betekent veel verkenning, van een persoonlijk profiel (Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?) tot mogelijkheden op de arbeidsmarkt die daarbij aansluiten. In Willeke haar ogen is niets leuker dan dat jonge professionals met vertrouwen kunnen starten met hun carrière.

In de interactieve workshop Pitchen zoom je in op een onderdeel van je CV of LinkedIn profiel: de pitch! Kun je in een paar zinnen omschrijven wie je bent, wat je drijft en wat je doel is? Best een uitdaging, is Willeke haar ervaring. Daarom deelt ze graag wat erbij komt kijken en hoe je dit kunt doen. Welkom!

Integrand: CV, Motivatiebrief & LinkedIn

Workshop

Heyy! Wij zijn Integrand; de toonaangevende nationale studenten non-profitorganisatie die studenten verbindt met topbedrijven in Nederland. Met 11 vestigingen verspreid over elke universiteitsstad en een team van 130 toegewijde bestuursleden, zijn we altijd dichtbij en klaar om je te helpen.

Of je nu op zoek bent naar een stage, traineeship, werkstudentschap of een starterspositie, Integrand staat voor je klaar. En we richten ons niet alleen op universiteitsstudenten, maar ook op HBO-studenten. Maar dat is nog niet alles! We organiseren ook carrière-evenementen in samenwerking met onze partnerbedrijven. Bijvoorbeeld Typisch Twents, waar we studenten uit de regio laten zien wat typische Twentse bedrijven te bieden hebben. En niet te vergeten: registreren bij ons is helemaal gratis!

Bij de Talententuin bieden we je drie verschillende workshops aan die je helpen bij jouw professionele ontwikkeling en je ondersteunen bij het solliciteren naar een stage, traineeship of baan. Deze workshops omvatten: een CV schrijven, het opstellen van een overtuigende motivatiebrief en het optimaliseren van je LinkedIn-profiel. Deze workshops zijn ontworpen om je uit te rusten met de vaardigheden die je nodig hebt om op te vallen en je droombaan te bemachtigen. Daarnaast, om je zo goed mogelijk te helpen, ben je welkom om je eigen CV of motivatiebrief mee te nemen zodat wij daar persoonlijk advies op kunnen geven. 

Wacht niet langer en grijp deze kans om je carrière te starten met Integrand! Voor meer informatie kun je onze website bekijken: https://www.integrand.nl/.

Hopelijk zien we je tijdens een van onze workshops! 

Integrand is de hele dag aanwezig bij de Talententuin om feedback te geven op jouw CV. Vergeet dus niet om jouw huidige CV mee te nemen en laat deze checken!

Talent Center Twente

Verbinders bij de Talententuin

Talent Center Twente is een non-profit organisatie die actief talent en bedrijven bij elkaar brengt in Twente. TCT helpt met het bouwen aan jouw carrière! Tijdens de Talententuin zullen er verbinders van de organisatie rondlopen om jou te helpen met het vinden van een passend bedrijf, voor je (afstudeer)stage of bijbaan. Mocht je niet helemaal weten bij welk bedrijf je past, waar er mogelijkheden voor je zijn, of wil je even met iemand praten over jouw carrière: deze drie verbinders, Tim, Manon en Annemarijn, zullen je een handje helpen!

Bij Talent Center Twente draait alles om groei, verbinding en geluk. We brengen talent en kansen samen, faciliteren waar nodig en zorgen voor duurzame relaties. Met persoonlijke aandacht als onze drijvende kracht, bouwen we niet alleen aan carrières maar ook aan hechte banden tussen talenten en bedrijven. Bij ons gaat het niet om het invullen van vacatures, maar om het creëren van langdurig succes en positieve vibes in Twente!

Feest DJ Silas & DJ Tim

Muziek

De Talententuin is een netwerkevenement in festivalsferen. Feest DJ Silas en DJ Tim zijn de hele dag aanwezig om er samen een feest van te maken.

Coverband Polarized

Muziek

Tijdens de netwerkborrel zal coverband Polarized het podium betreden. Ze spelen muziek uit de Jaren 60 tot muziek van nu. Je kunt de meeste nummers vast en zeker meezingen.