Loading...

It’s a match! Sam vond zijn afstudeerplek bij RGN brand identity services!

Sam Sjoers begon in maart met zijn afstudeeropdracht bij RGN in Hengelo. Tijdens zijn bezoek aan De Talententuin Twente kwam hij in contact met dit bedrijf. Hij vertelt over de match die toen is ontstaan en zijn ervaring als afstudeerder bij RGN.

Wie is Sam?

Sam Sjoers is 21 jaar en komt uit Enschede. Hij zit momenteel in zijn laatste jaar van de studie International Business op Saxion en is net begonnen met afstuderen. Sam was altijd al geïnteresseerd in economie en business en daarmee was de keuze voor een passende studie snel gemaakt. ‘Bij Saxion is de studie International Business erg praktijkgericht met opdrachten die studenten voor echte bedrijven doen’, zegt Sam. Dat sprak hem erg aan.

RGN, wie zijn ze en wat doen ze?

RGN helpt organisaties wereldwijd met branding en roll-out. Denk bijvoorbeeld aan rebranding als gevolg van een overname, fusie of herpositionering. Daarnaast voeren ze ook de uitrol van retail campagnes en bewegwijzering in utilitaire gebouwen uit.

Sam beschrijft RGN als een erg gezellige organisatie. Hij werd vanaf het begin goed meegenomen in het team en de dagelijkse lunchwandelingen. Ze sluiten iedere week af met de vrijdagmiddagborrel en organiseren veel gezamenlijke activiteiten.

A Match Made in Twente

Voordat Sam een bezoek bracht aan De Talententuin Twente heeft hij de deelnemende bedrijven op de website bekeken. Hij was specifiek op zoek naar een bedrijf in de richting van marketing en kwam zo bij RGN terecht. Samen met een vriend ging hij naar De Talententuin en ging bij de stand van RGN langs. Tijdens het gesprek, met inmiddels collega’s Richard Olthuis en Tom Dijk, groeide zijn interesse in het bedrijf. Dit kwam vooral door de diversiteit aan projecten en de grote klanten, zoals Nike en Thuisbezorgd, waarmee ze samenwerken.

Het afstudeeronderzoek van Sam is gericht op de optimalisatie van het bedrijfssysteem om een efficiëntere werkomgeving te creëren. Hij houdt zich op dit moment vooral bezig met het onderzoeken welke data belangrijk zijn voor zijn collega’s bij RGN en op welke manier deze data makkelijk weergegeven kunnen worden op een digitaal dashboard.

Sam is dus druk met zijn afstudeeropdracht, maar werkt ook mee in het bedrijf. Op dit moment helpt hij het team van developers bij de overstap naar een nieuw programma. Wanneer zijn hulp bij een andere afdeling ingezet kan worden, voert hij daar ook taken uit. Op die manier krijgt hij van verschillende afdelingen kennis en ervaring mee en dat is erg waardevol. Het leukste vindt hij dan ook de afwisseling in zijn werkzaamheden en het contact met de verschillende klanten.

En hierna?

Sam wordt uitgenodigd bij diverse meetings, waarbij hij veel leert over het verloop van een project van A tot Z. Dit spreekt hem erg aan en hij is erachter gekomen dat hij zeker een rol als projectmanager zou willen vervullen. Ook ziet hij wel een toekomst bij RGN.

Zou Sam De Talententuin aanraden aan andere jongeren?

Sam heeft tijdens De Talententuin zijn match gevonden bij RGN. Hij zou De Talententuin Twente aanraden aan andere jongeren. In het bijzonder aan jongeren die een opleiding volgen in de richting van techniek of zorg. Voor deze studenten was er namelijk een mooi aanbod aan bedrijven. Een tip van Sam aan De Talententuin is om meer diversiteit in type bedrijven aan te bieden. Zo is er voor ieder wat wils.

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Sam en ook op zoek naar de perfecte match? Op woensdag 9 oktober 2024 vindt de volgende editie van De Talententuin Twente plaats bij Metropool in Enschede.

Wil je meer weten over stage lopen of werken bij RGN?