Loading...

It’s a match! Lieke studeert af bij Moving-In!

In februari is Lieke Kortink begonnen met haar afstudeerproject bij Moving-In. Lieke kwam met dit bedrijf in contact bij De Talententuin Twente. Wij gingen met haar in gesprek over haar ervaring bij Moving-In en De Talententuin.

Maak kennis met Lieke!

Lieke is 21 jaar, komt uit Enschede en studeert Creative Business met als specialisatie Audiovisueel op Saxion. Ze zit nu in haar laatste jaar en is bezig met haar afstudeeropdracht bij Moving-In. Haar interesse in audiovisuele media ontstond al vroeg door tv-shows, zoals The Voice Kids. Het leek haar toen al fantastisch om bij zo een productie achter de schermen te werken. De keuze voor deze studie was daarom een logische stap. Lieke is niet alleen druk met haar studie, maar heeft ook haar eigen bedrijf, Mikkemedia, waarmee ze soms opdrachten in fotografie, videografie en grafische vormgeving aanneemt.

Moving-In, wie zijn ze en wat doen ze?

Moving-In is een meubelverhuurbedrijf in Almelo. Naast het inrichten van onder andere noodopvang, studentenwoningen en woningen voor expats en voetballers, biedt het ook andere diensten aan. Moving-In staat voor het compleet ontzorgen als het gaat om woninginrichting. Zo kunnen zij bijvoorbeeld ook het schilderen, het vloeren leggen, de styling en het afsluiten van verzekeringen van hun klanten overnemen.

A Match Made in Twente

Lieke was in eerste instantie bij De Talententuin Twente aanwezig om alle bedrijven te interviewen voor een schoolonderzoek in opdracht van De Talententuin. Moving-In kende ze nog niet, maar de stand viel haar meteen op door de mooie inrichting en de drukbezochte photobooth. Tijdens een gesprek met Evelien de Jong, marketing manager bij Moving-In, kwam haar eigen zoektocht naar een afstudeeropdracht ter sprake. Moving-In had al langere tijd een vraagstuk rondom een bedrijfsfilm liggen en toevallig past dat helemaal in Lieke haar straatje.

Na een leuke kennismaking op het gezellige kantoor van Moving-In kon Lieke beginnen met afstuderen. Op dit moment is ze bezig met haar onderzoek. Moving-In is niet gespecialiseerd in media en daarom wordt Lieke gedurende haar afstudeerperiode begeleid door een externe begeleider van een mediabedrijf. Op die manier kan ze toch afstuderen bij het bedrijf waarmee ze direct een klik had. In juni zal Lieke een bedrijfsfilm opleveren die alle diensten van Moving-In in beeld brengt. Het voornaamste doel is dan ook om naamsbekendheid te vergroten en te laten zien wat Moving-In precies doet.

What’s next?

Tijdens haar periode bij Moving-In leert Lieke hoe het hele proces van het maken van een bedrijfsfilm eraan toegaat. Veel is nieuw voor haar, maar dat vindt ze juist erg leuk. Alle nieuwe kennis kan ze in de toekomst meenemen. Ze wil na het afronden van haar studie namelijk graag verder in de videoproductie, denk aan films en reclames maken. Ze hoopt veel te gaan leren bij een baan binnen een videoproductiebedrijf.

Zou Lieke De Talententuin aanraden aan andere jongeren?

“Ik zou het zeker aanraden!” zegt Lieke. “Bij De Talententuin krijg je de mogelijkheid om in een laagdrempelige setting op bedrijven af te stappen. De interactie maakt het netwerken makkelijk en het is leuk om de gezichten achter een organisatie te zien.” Ze heeft geleerd dat bedrijven in bepaalde sectoren niet alleen op zoek zijn naar jong talent in hun eigen vakgebied, maar ook daarbuiten. Moving-In is daar een goed voorbeeld van.

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Lieke en ook op zoek naar de perfecte match? Op woensdag 9 oktober 2024 vindt de volgende editie van De Talententuin Twente plaats bij Metropool in Enschede. 

Wil je meer weten over stage lopen of werken bij Moving-In?